07-410 Ostrołęka
11 Listopada 20

Akredytacja ERASMUS+

Realizacja akredytowanego projektu w ramach programu Erasmus+

Czytaj więcej...

Rekrutacja 2025/2026

Technikum Informatyczne - technik teleinformatyk z innowacją - Sztuczna Inteligencja oraz Cyberbezpieczeństwo. Szkoła Branżowa o specjalności - Blacharstwo i lakiernictwo samochodowe.

Rekrutacja on-line

Innowacje Pedagogiczne

Innowacje pedagogiczne, które wdrażamy w naszej szkole

Czytaj więcej...

25 listopada br. odbył się Jubileusz PKC z okazji 65-lecia Honorowego Krwiodawstwa. Jednym z punktów wydarzenia było podsumowanie XII edycji turnieju dla szkół ponadpodstawowych "Młoda krew ratuje życie". Jak od wielu lat i tym razem udało nam się zdobyć I miejsce w ww. turnieju.  Nie udałoby się to nam gdyby nie nasza wspaniała, pełna empatii i dobrego serca Młodzież. Z tego miejsca pragniemy im podziękować za zaangażowanie i za służbę dla innego człowieka, bo to jest nieocenione.

Tekst: Konrad Damięcki

Czytaj więcej...

W naszej szkole nigdy nie brakuje atrakcji… Nauczyciele zawsze starają się umilić nam godziny w niej spędzone, a wiedzę przekazują w kreatywny- pełen zabawy sposób. Tak też wydarzyło się 20.11.2023r. na spotkaniu, któremu towarzyszyło hasło “W zdrowym ciele- zdrowy duch”. Akcja została zorganizowana przez p. Olinę Dembińską, p. Kingę Kacprzyk oraz p. Jolantę Wagner-Kaczmarczyk przy wsparciu p. Krzysztofa Rzosińskiego. Całe wydarzenie było podzielone na 3 cykle. Pierwszą część rozpoczęła Pani dietetyk Agnieszka Orłowska z pracowni dietetycznej Kale. Prelekcja była poświęcona tematyce zmiany nawyków żywieniowych. Pani dietetyk opowiedziała nam o swojej pracy i o tym, jak ważne jest zdrowe odżywianie. Niestety często zapominamy o tym, jak duży wpływ na nasze ciało ma to w jaki sposób się odżywiamy i jak łatwo popaść w niezdrowe nawyki. Dodatkowo produkty jakie znajdują się w sklepach nie ułatwiają nam sprawy. W dużej mierze są one przetworzone, bądź pomimo swojego niekorzystnego składu wszelkie działania marketingowe sprawiają, że kupujemy je, nie zdając sobie sprawy co tak naprawdę w nich jest ukryte. Pani Agnieszka w swoim wystąpieniu poleciła zastąpić “pseudo zdrowe smoothie” tradycyjnym jabłkiem.

Czytaj więcej...

Uchwalenie Konwencji o prawach dziecka obchodziliśmy w Zespole Szkół Zawodowych Nr 1 po raz pierwszy. To nowa inicjatywa Samorządu Uczniowskiego. Aby uczcić ten dzień, uczniowie i nauczyciele przyszli do szkoły ubrani na niebiesko - w kolorze UNICEF lub mieli jakiś niebieski dodatek. W ten sposób włączyliśmy się w świętowanie wspólnie z UNICEF.

Czytaj więcej...

W dniu 16 listopada 2023 roku odbył się szkolny etap konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności "Food Expert" zorganizowany przez Wydział Informatyczno-Technologiczny Akademii Łomżyńskiej. Konkurs adresowany jest do uczniów klas ponadpodstawowych z trzech województw: mazowieckiego, podlaskiego oraz warmińsko-mazurskiego.
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat jakości i bezpieczeństwa oraz autentyczności żywności, a szczególnie jej zanieczyszczeń oraz stosowania dodatków do żywności i znakowania produktów żywnościowych.
Uczniowie odpowiadali na 30 pytań testowych on-line na platformie konkursowej. Merytoryczną opiekę nad konkursem sprawują nauczyciele akademiccy kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności.
Łącznie w konkursie wzięło udział prawie 250 uczniów . Do eliminacji finałowych zakwalifikowało się około 90 uczniów, którzy uzyskali minimum 60% prawidłowych odpowiedzi. Z Zespołu Szkół Zawodowych Nr 1 wzięło udział 13 uczniów z klas I-V. Do dalszego etapu zakwalifikowali się:
1. Urszula Ropiak Kl. IV P
2. Aleksander Krukowski IM
3. Patryk Kuciejczyk IVE

Czytaj więcej...